2022 - 4 - 8

Image courtesy of "RTV Drenthe"

Liveblog: FC Emmen - Jong AZ (RTV Drenthe)

FC Emmen speelt vanavond in eigen huis tegen Jong AZ. Kunnen de mannen van Dick Lukkien weer een stap richting promotie zetten?

Volgende week zijn we er uiteraard weer bij als FC Emmen afreist naar Dordrecht voor wedstrijd nummer 35 dit seizoen. Ook die wedstrijd zal te volgen zijn op Radio Drenthe en natuurlijk in een kersvers liveblog. FC Emmen heeft vanavond in een uitverkochte Oude Meerdijk eenvoudig met 3-0 gewonnen van Jong AZ. De manschappen van trainer Dick Lukkien hadden weinig te duchten van de tegenstander en speelden een soevereine wedstrijd op weg naar de terugkeer naar de eredivisie.

Image courtesy of "Dagblad van het Noorden"

Alle ogen in Emmen en omstreken zijn na 3-0 zege op Jong AZ ... (Dagblad van het Noorden)

Waar FC Emmen in november nog doelpuntloos gelijkspeelde bij Jong AZ, op het troosteloze sportpark De Kalverhoek in Wijdewormer, daar was de ambiance ...

Waar FC Emmen in november nog doelpuntloos gelijkspeelde bij Jong AZ, op het troosteloze sportpark De Kalverhoek in Wijdewormer, daar was de ambiance vrijdagavond stukken beter. Over gebeurtenissen in de buurt, plannen van de gemeente, evenementen, sport en meer. Een sfeervolle Oude Meerdijk was vrijdagavond getuige van een 3-0 zege van FC Emmen op Jong AZ. Alle ogen zijn nu gericht op volgende week vrijdag, wanneer de Drentse ploeg op bezoek bij FC Dordrecht promotie naar de eredivisie kan veiligstellen.

Jong AZ verliest bij koploper Emmen (AZ)

EMMEN- Jong AZ is vrijdag zonder punten teruggekeerd uit Drenthe. Op bezoek bij FC Emmen ging de ploeg van trainer Maarten Martens met 3-0 ten onder. De zestienjarige Jayden Addai maakte zijn profdebuut, Vasilios Pavlidis kwam voor het eerst als AZ'er ...

We krijgen al snel een doelpunt tegen door dat we niet scherp zijn in de dekking bij een vrije trap. De eerste ontstond pas weer in de 64e minuut en toen was het voor Emmen direct weer raak. Rui Mendes kwam vrij voor het Jong AZ-doel, drukte af en bepaalde de eindstand daarmee op 3-0. "Ik vond dat we tot de zestigste minuut niet voor Emmen onder deden", vertelde aanvoerder Tijs Velthuis. "Uiteindelijk is het jammer dat we op een ietwat kinderlijke manier de goals tegen krijgen. In een sfeervol De Oude Meerdijk begonnen de gastheren sterk en dat zorgde al in de derde minuut voor een goal. Na de openingsfase ging de Drentse storm wat liggen en werden met name op het middenveld veel fysieke duels uitgevochten.